ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ

Εάν τα δόντια είναι σε λάθος θέση, αυτό δεν έχει απλώς αισθητική επίδραση. Οι περισσότερες δυσλειτουργίες των δοντιών και της γνάθου ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβη στο σύστημα μάσησης και ως εκ τούτου πρέπει να διορθωθούν. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας.

Το Τμήμα Ορθοδοντικής ειδικεύεται στη διόρθωση της δυσλειτουργίας των δοντιών και των γνάθων σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Μετά την αρχική διάγνωση, οι ασθενείς ενημερώνονται για το εάν χρειάζονται ορθοδοντική θεραπεία. Εάν ο ασθενής αποφασίσει ότι θέλει να υποβληθεί σε θεραπεία, πρέπει να συνδεθεί ώστε να γίνουν οι κλινικές αξιολογήσεις για να προγραμματιστεί η ορθοδοντική θεραπεία. Στο Τμήμα Ορθοδοντικής, προσφέρουμε τα πιο σύγχρονα συστήματα αγκύλων, συμπεριλαμβανομένων των αγκυλών αυτοαποσύνδεσης. Εφόσον στοχεύουμε σε μια «βιολογική» οδοντική κίνηση, προτιμούμε να χρησιμοποιούμε τεχνικές με ελάχιστη χρήση δύναμης. Εάν ο ασθενής δεν θέλει μεταλλικά στηρίγματα για αισθητικούς λόγους, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε κεραμικά στηρίγματα δοντιών, γλωσσικά στηρίγματα ή ευθυγραμμιστές. Πολύπλοκες θεραπείες, στις οποίες τα ορθοδοντικά μέτρα δεν επαρκούν, συντονίζονται με ειδικούς στην περιοδοντολογία, την προσθετική και τη στοματική χειρουργική.

Εύρος υπηρεσιών

Το Τμήμα Ορθοδοντικής παρακολουθεί τους καιρούς. Οι ασθενείς επωφελούνται αμέσως από αυτό στην ορθοδοντική θεραπεία τους.

Περίπου το 40% όλων των παιδιών και των εφήβων εμφανίζουν κακή τοποθέτηση των δοντιών (αποφραγμός), η οποία συχνά παραμένει απαρατήρητη. Εξαιτίας αυτού, συνιστάται η εξέταση τους από ορθοδοντικό σε τρία διαστήματα. Πρώτα στην ηλικία των 3 ετών (πρωτογενής οδοντοστοιχία), δεύτερη φορά στην ηλικία των 7 ετών (πρώιμη μικτή οδοντοστοιχία) και τρίτη φορά στην ηλικία των 12 ετών (μεικτή οδοντοστοιχία αργά). Η έγκαιρη αντιμετώπιση ορισμένων δυσλειτουργιών μειώνει την περίοδο θεραπείας και εξασφαλίζει σταθερά αποτελέσματα.

Οι κακές θέσεις της γνάθου ή των δοντιών μπορούν εν μέρει να διορθωθούν με αφαιρούμενα στηρίγματα. Μετά την απολέπιση των φυλλοβόλων δοντιών, συνήθως συνιστούμε σταθερά στηρίγματα.

Οι ακόλουθες εικόνες δείχνουν επιλεγμένες κακές θέσεις που ενδέχεται να απαιτούν ορθοδοντική θεραπεία. Κατά τη διάρκεια της δωρεάν πρώτης αξιολόγησης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για τις επιλογές θεραπείας και το κόστος.

Η ορθοδοντική θεραπεία είναι δυνατή σε οποιαδήποτε ηλικία. Έχουμε μεγάλη εμπειρία και εμπειρία στην επιτυχή θεραπεία των ενηλίκων. Για αυτήν την ομάδα ασθενών, η «ορατότητα» των τιράντες (σιδεράκια) είναι ένα σημαντικό θέμα. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μέσω μιας γλωσσικής θεραπείας («αόρατα» τιράντες).

Με ένα σύστημα βραχίονα αυτοσύνδεσης και πολύ ελαστικά υλικά από σύρμα, η πλήρωση μπορεί να διορθωθεί. Για βραχίονες αυτοσύνδεσης, το καλώδιο τόξου διατηρείται στο βραχίονα με μηχανισμό ολίσθησης ή κλίσης χωρίς πρόσθετη σύνδεση.
Τα κεραμικά στηρίγματα με δόντια έχουν πολύ γυαλισμένη επιφάνεια που δεν απορροφά χρωματισμό από τρόφιμα ή ποτά. Για πολλούς ασθενείς, αυτό συνιστά μια αισθητική αντικατάσταση των μεταλλικών στηριγμάτων.
Για ασθενείς που θέλουν να διορθώσουν τα δόντια τους χωρίς να τραβήξουν την προσοχή, οι γλωσσικές τιράντες είναι η ιδανική μέθοδος θεραπείας. Ειδικά καλώδια και αγκύλες συνδέουν και μετακινούν τα δόντια μεταξύ τους. Τα τιράντες δεν είναι ορατά από έξω.

Γενικά, η γλωσσική θεραπεία είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικιακές ομάδες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διόρθωση σχεδόν κάθε είδους δυσλειτουργίας των δοντιών.

Στην EDG, λαμβάνουμε εκτυπώσεις ψηφιακά και σχεδιάζουμε επεξεργασία με ψηφιακά δεδομένα σε 3D. Οι ατομικά κατασκευασμένοι ευθυγραμμιστές αλλάζουν σε κανονικά διαστήματα.

Βίντεο

Κλείστε ραντεβού