ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Προκειμένου να αποφευχθεί η πρόωρη απώλεια δοντιών (περιοδοντίτιδα), θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πολύ νωρίς είτε με συντηρητικές θεραπείες είτε με χειρουργική επέμβαση.

Μερικές φορές απαιτείται περισσότερη από τη συντηρητική περιοδοντική θεραπεία, δηλαδή η χειρουργική επέμβαση είναι ο μόνος κατάλληλος τρόπος για τη μείωση των περιοδοντικών τσεπών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια λειτουργία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αναγέννηση του περιοδοντίου. Σε περίπτωση ατροφίας των ούλων, η πλαστική-χειρουργική περιοδοντική θεραπεία μπορεί να είναι αποτελεσματική. Στο Κλινικό Τμήμα Περιοδοντολογίας, σχεδιάζουμε μια ατομική συντηρητική και, εάν είναι απαραίτητο, μια ιδέα χειρουργικής θεραπείας.
Για τη θεραπεία αυτής της ασθένειας, έχουμε την τάση να χρησιμοποιούμε τα πιο μοντέρνα όργανα ηχητικών, ακουστικών ή οπτικών συσκευών. Μέσα από αυτές τις επιλογές εντατικής θεραπείας, η διατήρηση των δοντιών του ατόμου μέχρι την ενηλικίωση δεν αποτελεί πλέον την εξαίρεση, η οποία ενισχύει την ποιότητα ζωής. Τη στιγμή που μειώνεται η φλεγμονή, απαιτείται μόνιμη φροντίδα, ώστε να διατηρούνται σταθερές συνθήκες. Αυτή η φροντίδα παρέχεται σε συνεργασία με την EDG Dental Clinics & Labs.

Εύρος υπηρεσιών

Το EDG Hellas στα Gevgelija και τα Σκόπια είναι ανοιχτά σε όλους τους ασθενείς που χρειάζονται περισσότερο από τη συντηρητική περιοδοντική θεραπεία. Οι ειδικοί μας στην περιοδοντική χειρουργική έχουν μεγάλη εμπειρία στον πρακτικό και επιστημονικό τομέα της περιοδοντολογίας και της περιοδοντικής χειρουργικής.

Στα τμήματα μας, τα ούλα και το περιοδόντιο σας εξετάζονται από περιοδοντικούς ειδικούς. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και να ενημερωθείτε παρέχονται από τους ειδικούς μας. Έχουμε τις πιο σύγχρονες διαδικασίες και τεχνολογίες.

Σε περιπτώσεις όπου το οστό είναι σοβαρά ελαττωματικό, η συντηρητική θεραπεία θα πρέπει να ακολουθείται από άλλη, χειρουργική θεραπεία έτσι ώστε να απομακρύνονται οι περιοδοντικοί θύλακες.

Τοπική αναισθησία χρησιμοποιείται έτσι ώστε τα ούλα να ανυψώνονται και έτσι μπορούν να εξαχθούν υπολείμματα στην επιφάνεια της ρίζας. Ανάλογα με τον τύπο των τροποποιήσεων των οστών που προκαλούνται από τη φλεγμονή, το περίγραμμα των οστών είναι ομοιόμορφο και τα ούλα διαμορφώνονται. Σε διαφορετικές περιπτώσεις, το ελάττωμα των οστών γεμίζεται με βιολογικά υλικά ή / και το δικό του οστό. Στη συνέχεια ράβεται η πληγή.

Όποια και αν είναι η διαδικασία, προκαλείται μείωση των τσεπών. Στην καλύτερη περίπτωση, το περιοδόντιο θα αναγεννηθεί. Σε κάθε περίπτωση, μια σε βάθος μετεγχειρητική φροντίδα είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των επιτευχθέντων αποτελεσμάτων.

Οι χειρουργικές μέθοδοι μπορούν να διορθώσουν τα αισθητικά προβλήματα που προκαλούνται από την υποχώρηση των ούλων (ύφεση).

Οι λόγοι για ύφεση είναι διάφοροι. Εμφανίζονται συνήθως ως αποτέλεσμα δυσλειτουργίας των δοντιών, περιοδοντικής νόσου, επικαλυπτόμενων γεμίσεων, τρυπήματος ή λανθασμένης τεχνικής βουρτσίσματος των δοντιών. Τα δόντια με ύφεση συχνά είναι υπερβολικά ευαίσθητα και συνεπώς διατρέχουν κίνδυνο αποσύνθεσης των ριζών. Η οδοντική υγιεινή μπορεί επίσης να παρεμποδιστεί σε αυτές τις περιοχές.

Ως εκ τούτου, η ύφεση πρέπει να σημειωθεί νωρίς, ώστε να ξεκινήσει μια αποδεκτή θεραπεία. Στην Εξειδικευμένη Κλινική μας για Περιοδοντική Χειρουργική, η απαίτηση για θεραπεία και ο βαθμός κάλυψης της ριζικής επιφάνειας θα αναφέρονται σε ατομική βάση.

Βίντεο

Κλείστε ραντεβού