ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Στόχος του Τμήματος Συντηρητικής Οδοντιατρικής & Περιοδοντολογίας είναι η διατήρηση της υγιούς οδοντικής ουσίας όσο το δυνατόν περισσότερο με τη βοήθεια των νεότερων πληροφοριών από την οδοντιατρική. Αφαιρούμε το υλικό των δοντιών που μπορεί να επηρεαστεί από τερηδόνα και εφαρμόζουμε υλικά πλήρωσης με δόντια, όπως σύνθετα υλικά, στις πληγείσες περιοχές. Γεμίζουμε μεγαλύτερα κενά με ένθετα, επικαλύψεις, κορώνες ή γέφυρες, που παράγονται από το εσωτερικό οδοντιατρικό εργαστήριό μας. Αυτές οι αποκαταστάσεις συμμορφώνονται με τα ισχύοντα διεθνή πρότυπα και είναι σχεδόν αόρατες. Τα υγιή δόντια χρειάζονται επίσης υγιή αγκύρωση στην οδοντοστοιχία. Το Τμήμα Περιοδοντολογίας μας είναι το σημείο επαφής για όλους εκείνους που έχουν προβλήματα με το περιοδόντιο. Οι ειδικοί μας στην περιοδοντολογία παρέχουν εκτεταμένη συντηρητική και χειρουργική περιοδοντική θεραπεία σύμφωνα με τα νεότερα διεθνή πρότυπα.

Εύρος Υπηρεσιών για Συντηρητική Οδοντιατρική

Για τη θεραπεία και φροντίδα ασθενών δοντιών, χρησιμοποιούμε σύγχρονες, συντηρητικές μεθόδους που διατηρούν όσο το δυνατόν περισσότερο την ουσία των δοντιών και διατηρούν την αισθητική της οδοντοστοιχίας.

Για την αποκατάσταση των χαλασμένων δοντιών, στο EDG δεν χρησιμοποιούμε ποτέ ασημί χρώμα για σφραγίσματα. Τα πλαστικά γεμάτα δόντια ή τα ένθετα και οι κορώνες από πλήρη κεραμικά διατηρούν μια αισθητική οδοντοστοιχία. Αυτά τα σφραγίσματα είναι πολύ σταθερά και αντέχουν την πίεση μάσησης πολύ καλά. Για την αφαίρεση της τερηδόνας, όχι μόνο χρησιμοποιούμε κλασικές λειαντικές ουσίες, αλλά και λέιζερ, το οποίο επιτρέπει μια σχεδόν ανώδυνη θεραπεία στις περισσότερες περιπτώσεις.

Εύρος υπηρεσιών για Περιοδοντολογία και Προφύλαξη

Τα ούλα που αιμορραγούν, οι περιοδοντικοί θύλακες, τα οίδημα ή τα υποχωρούντα ούλα, καθώς και η αλάτωση, αποτελούν ένδειξη για ασθένειες του περιοδοντίου. Αυτές οι ασθένειες μπορούν να αντιμετωπιστούν από την εξειδικευμένη ομάδα μας, που σχηματίστηκε από την EDG και την Eterna LHC στο Γευγελή και τα Σκόπια, ακόμη και σε εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις.

Οι ειδικοί μας εξετάζουν τα ούλα και το περιοδόντιο κλινικά και ακτινολογικά. Μέσω μιας διαδικασίας διαλογής, μπορεί να καθοριστεί μια πρώτη διάγνωση και να καθοριστεί ένα σχέδιο θεραπείας.

Όταν τα ούλα έχουν υποχωρήσει τόσο πολύ που η επιφάνεια της ρίζας εκτίθεται, αυτό ονομάζεται περιοδοντική ύφεση. Σε πολλές περιπτώσεις αυτές οι υποχωρήσεις οφείλονται σε οδοντιατρικές δυσλειτουργίες, περιοδοντίτιδα, επικαλυπτόμενα περιθώρια πλήρωσης, τρυπήματα ή εσφαλμένη μέθοδο καθαρισμού. Τα δόντια με ύφεση δεν είναι απλώς ένα αισθητικό πρόβλημα, συχνά είναι υπερβολικά ευαίσθητα και έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο τερηδόνας. Η επαρκής στοματική υγιεινή μπορεί επίσης να είναι δύσκολη σε τέτοιες περιοχές. Η ανάγκη για θεραπεία, καθώς και η πρόγνωση για κάλυψη της ριζικής επιφάνειας, πρέπει να συζητηθεί ξεχωριστά στην κλινική μας για αισθητικές και ιατρικές περιοδοντικές διορθώσεις.

Η βλεννογονίτιδα και η περι-εμφύτευση είναι φλεγμονές γύρω από τα οδοντικά εμφυτεύματα που επηρεάζουν είτε τον μαλακό ιστό είτε το οστό. Όταν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η περι-εμφύτευση οδηγεί στην απώλεια του εμφυτεύματος. Η βλεννογονίτιδα, μια προκαταρκτική μορφή περι-εμφυτευτίτιδας, μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η βακτηριακή πλάκα ή το λεγόμενο βιοφίλμ μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα και / ή ασθένειες των ούλων. Τα στοχευμένα προφυλακτικά μέτρα μπορούν να αποτρέψουν αυτές τις ασθένειες στις περισσότερες περιπτώσεις.
Ένας επαγγελματικός καθαρισμός δοντιών ή εμφυτευμάτων συνίσταται στην αφαίρεση πλάκας και στίλβωσης δοντιών και εμφυτευμάτων μαζί με θεραπεία φθορίωσης. Αυτή η οδοντική προφύλαξη προσαρμόζεται ξεχωριστά στις ανάγκες σας και εφαρμόζεται σύμφωνα με τα τρέχοντα επιστημονικά πρότυπα. Επιπλέον, οι επαγγελματικά εκπαιδευμένοι βοηθοί προφύλαξης μας συμβουλεύουν τους ασθενείς για τους ατομικούς τους κινδύνους. Η επαγγελματικά εκπαιδευμένη ομάδα προφύλαξης σας συμβουλεύει επίσης πώς να φροντίζετε καλύτερα τα δόντια σας στο σπίτι και ποια μέτρα, από οδοντόκρεμα έως νήμα, ταιριάζουν καλύτερα για εσάς.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας

Βίντεο

Κλείστε ραντεβού