ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

Η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία (FDI) ορίζει ότι η στοματική υγεία περιλαμβάνει την ικανότητα του κάθε ατόμου να μιλά, να χαμογελά, να δοκιμάζει, να αγγίζει, να μασάει, να καταπίνει και να μεταφέρει μια σειρά συναισθημάτων μέσω των εκφράσεων του προσώπου χωρίς τον πόνο, την ταλαιπωρία και την ασθένεια του κρανιοπροσωπικού συμπλέγματος. Αυτός ο ορισμός αυξάνει την ευαισθητοποίηση για τις διάφορες διαστάσεις της στοματικής υγείας και τονίζει ότι η στοματική υγεία δεν εμφανίζεται μεμονωμένα, αλλά ενσωματώνεται στο ευρύτερο πλαίσιο της συνολικής υγείας.

Η στοματική κοιλότητα είναι ένα παράθυρο για την υγεία του σώματός σας. Μπορεί να υπάρχουν ενδείξεις διατροφικής ανεπάρκειας ή γενικής λοίμωξης. Οι συστηματικές ασθένειες, αυτές που επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα, μπορεί πρώτα να γίνουν εμφανείς λόγω βλαβών που εμφανίζονται στο στόμα ή λόγω άλλων στοματικών προβλημάτων.

Ανεξάρτητα από το αν είστε 80 ή 8 ετών, η στοματική σας υγεία έχει σημασία. Μερικοί άνθρωποι αποτυγχάνουν να δουν έναν οδοντίατρο κάθε χρόνο, αν και ο τακτικός οδοντικός έλεγχος και η καλή στοματική υγιεινή μπορούν να αποτρέψουν τις περισσότερες στοματικές / οδοντικές ασθένειες. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να επισκέπτονται έναν οδοντίατρο μόνο εάν πονάνε ή εάν πιστεύουν ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο μπορούν να συμβάλουν στην καλή στοματική υγεία καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής. Εάν έχετε πονόδοντο, μην εγκαταλείπετε τον οδοντίατρο. Καθώς η οδοντιατρική έχει προχωρήσει σημαντικά, η διάγνωση και η θεραπεία είναι πιο εξελιγμένες και άνετες από ποτέ.

Θυμηθείτε να προγραμματίσετε τακτικές εξετάσεις για να διατηρήσετε ισχυρή στοματική και γενική υγεία.

Εύρος υπηρεσιών

Λαμβάνει υπόψη όλες τις πτυχές της στοματικής σας κατάστασης και της οδοντικής σας κατάστασης. Στην πραγματικότητα, είναι μια οδοντιατρική αξιολόγηση που είναι καλύτερη για εσάς. Από την πρώτη σας επίσκεψη στην EDG θα γνωρίσουμε το πρόβλημα, τις επιθυμίες, τις ιδέες και τις προσδοκίες σας. Στη συνέχεια, θα ελέγξουμε διεξοδικά το ιατρικό και οδοντιατρικό σας ιστορικό, δίνοντας προσοχή στην τρέχουσα κατάσταση της υγείας σας. Σε αυτήν την επίσκεψη, δίνεται μεγάλη προσοχή στην αξιολόγηση της στοματικής υγιεινής σας και, στη συνέχεια, σας παρέχονται συμβουλές για τη σωστή συντήρησή του. Η ανάλυση της οδοντικής κατάστασης ολοκληρώνεται με μια πανοραμική εικόνα ακτίνων Χ που χρησιμοποιείται για την έρευνα άλλων δομών εκτός από τα δόντια, συμπεριλαμβανομένων των γνάθων, των κόλπων και της κροταφογναθικής άρθρωσης.

Η εξέταση της κατάστασης των ιστών που υποστηρίζουν τα δόντια (περιοδόντιο) είναι απαραίτητη για περαιτέρω βήματα που θα σας επιτρέψουν να σώσετε τα δόντια σας. Η περιοδοντική εξέταση στο EDG περιλαμβάνει έναν αριθμό εξετάσεων που καταγράφονται με δείκτες που μας βοηθούν να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τη διάγνωση, να προσδιορίσουμε την πρόγνωση και την περαιτέρω θεραπεία. Η έγκαιρη ανίχνευση σημείων ασθένειας οδηγεί σε απλούστερη θεραπεία και στην ικανότητα να ελέγχεται πλήρως η ασθένεια. Καμία αποκατάσταση (γέμιση, στέμμα, καπλαμά) ή εμφύτευμα δεν θα είναι επιτυχής μακροπρόθεσμα στην στοματική κοιλότητα με άρρωστα ούλα και οδοντική υποστήριξη (περιοδόντιο).

Η σωστή στοματική υγιεινή συνεπάγεται πάντα το βούρτσισμα των δοντιών σας δύο φορές την ημέρα χρησιμοποιώντας φθοριωμένη οδοντόκρεμα και το νήμα μία φορά την ημέρα με νήμα ή / και μεσοδόντια βούρτσα. Η οδοντόβουρτσα αντικαθίσταται κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες. Θυμηθείτε να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας για να προγραμματίσετε τακτικά ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.perioshop.mk

Βίντεο

Κλείστε ραντεβού