ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ

Εάν λείπουν ένα ή περισσότερα δόντια, αυτό δεν επηρεάζει μόνο την εμφάνιση της οδοντοστοιχίας αλλά και τη λειτουργικότητά της. Με τα κατάλληλα οδοντικά προσθετικά είναι πιο εύκολο να μασάτε, να μιλάτε και να χαμογελάτε και η απορρόφηση των οστών της γνάθου επιβραδύνεται.

Η απώλεια ενός δοντιού μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους: τερηδόνα, περιοδοντίτιδα ή τραυματισμοί και ατυχήματα. Στην Κλινική Διεύθυνση Προσθετικής, προσφέρουμε στους ασθενείς μας ενημερωμένη περίθαλψη, η οποία γίνεται σύμφωνα με τα αισθητικά και λειτουργικά πρότυπα και τις ατομικές απαιτήσεις. Επιμένουμε στην αδιαχώριστη σύνδεση μεταξύ της μορφής και της λειτουργίας των οδοντικών προσθετικών. Μόνο η λειτουργικά καλή εργασία οδηγεί σε καλά αισθητικά αποτελέσματα. Για την επιλογή και την κατασκευή της οδοντικής πρόσθεσης, αντικειμενικά κριτήρια διαδραματίζουν ρόλο καθώς και ο τύπος και η ηλικία του ασθενούς. Η πολύπλοκη προσθετική ανασυγκρότηση της οδοντοστοιχίας απαιτεί ακριβή και εκτεταμένη διάγνωση προτού ξεκινήσουν τα επανορθωτικά μέτρα. Για να γίνει αυτό, απαιτείται μια ενδελεχής ιατρική αναισθησία, καθώς και η ραδιοδιαγνωστική και η χρήση σύγχρονων μεθόδων για τον ακριβή προσδιορισμό της θέσης των δοντιών και της κίνησης της κροταφογναθικής άρθρωσης. Για την προσθετική αποκατάσταση, χρησιμοποιούμε σύγχρονη τεχνολογία στεφάνης και γέφυρας, μερικές φορές και πλήρεις προθέσεις και εμφυτεύματα.

Περισσότερες πληροφορίες για

Εύρος υπηρεσιών

Η προσθετική αποκατάσταση πρέπει να πληροί λειτουργικές αλλά και αισθητικές απαιτήσεις. Θέλουμε να κάνουμε την προσθετική εφαρμογή στην υπόλοιπη οδοντοστοιχία χωρίς να αποσπά την προσοχή. Ταυτόχρονα, οι αισθητικές απαιτήσεις μας για την προσθετική φροντίδα είναι πολύ υψηλές.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντικαταστήσετε τα δόντια που λείπουν μέσω προσθετικής φροντίδας. Ανάλογα με κάθε περίπτωση, οι ειδικά εκπαιδευμένοι οδοντίατροι χρησιμοποιούν προσθετικά, αφαιρούμενα ή υποστηριζόμενα εμφυτεύματα.

Μεταξύ των σταθερών τύπων προσθετικών είναι οι ένθετες, επικαλύψεις, αποκαταστάσεις γεφυρών, στεφάνες ή στεφάνες κούμπωμα. Αυτά μπορούν να κατασκευαστούν από συνδυασμό μετάλλων και κεραμικών, μόνο από μέταλλο ή μόνο από κεραμικά. Εάν χρειαστεί, χρησιμοποιούνται σύγχρονες τεχνολογίες όπως οι διαδικασίες CAD / CAM για την παραγωγή κεραμικών αποκαταστάσεων. Για τις διαδικασίες CAD / CAM, η μορφή του δοντιού αποτυπώνεται με τη βοήθεια ενός υπολογιστή για την κατασκευή με ακρίβεια τοποθέτησης ενθέτων και κορωνών από διαφανή κεραμικά.

Για τη φροντίδα των μεγαλύτερων κενών των δοντιών, οι μερικές προσθέσεις είναι μία πιθανότητα. Εάν δεν πρέπει να είναι ορατά, τότε μπορεί κανείς να επιτύχει ένα αόρατο κράτημα με προσάρτημα (σύνδεση αφαιρούμενης οδοντικής πρόσθεσης) ή τηλεσκοπικών στεφανών. Όταν παρέχουμε στη σιαγόνα χωρίς οδόντωση πλήρεις προθέσεις, τονίζουμε τη σημασία της βέλτιστης συγκράτησης, της καλής λειτουργικότητας και της αισθητικής.

Για το σαγόνι και τα δόντια, η αισθητική και η λειτουργικότητα συμβαδίζουν. Τα όμορφα δόντια είναι ελκυστικά και δίνουν εμπιστοσύνη. Αλλά για την άνεση του ασθενούς, το μάσημα πρέπει επίσης να αποκατασταθεί πλήρως και λειτουργικά.

Επομένως, οι προσθετικές αποκαταστάσεις πρέπει να αντέχουν ακόμη και σε μεγάλη πίεση μάσησης, δεν πρέπει να προκαλούν σημάδια πίεσης και πρέπει να αισθάνονται σαν τα δόντια κάποιου. Η οδοντική πρόθεση ταιριάζει αρμονικά στην οδοντική αψίδα και μόλις διακρίνεται από τα φυσικά δόντια.

Σε σύγκριση με άλλους τύπους προσθετικών, τα εμφυτεύματα έχουν πολλά πλεονεκτήματα:
– βελτιωμένη δύναμη μάσησης, βελτιωμένη εμπειρία μάσησης
– σαφέστερη ομιλία
– λιγότερη μείωση της κυψελιδικής κορυφής
– τα υπόλοιπα δόντια σώζονται επειδή τα εμφυτεύματα δεν απαιτούν τριβή, σε αντίθεση με άλλους τύπους οδοντικών προσθετικών
– Καλύτερη συγκράτηση των προθέσεων
-αισθητική: η οδοντοστοιχία φαίνεται καλύτερη

Κλείστε ραντεβού