ΒΙΟΫΛΙΚΑ

Πρόκειται να υποβληθείτε σε οδοντιατρική διαδικασία μοσχεύματος οστών;
Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα;

Αγαπητέ ασθενή,
Εάν είστε υποψήφιος για οδοντικά εμφυτεύματα ή ορισμένες θεραπείες ούλων που απαιτούν διαδικασία εμφύτευσης οστού ή αύξησης των οστών, μπορεί να βρείτε χρήσιμες τις ακόλουθες πληροφορίες:

ΤΡΙΑ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ
το υλικό στην περιοχή του μοσχεύματος

 

ΠΙΕΣΤΕ
σταθερά για 3 δευτερόλεπτα

 

ΚΛΕΙΣΤΕ
πατώντας με ένταση χωρίς να χρησιμοποιήσετε μεμβράνη

 

Μια διαδικασία μοσχεύματος οστών προσπαθεί να διορθώσει μια ανεπάρκεια ή ένα ελάττωμα στο οστό ενός ασθενούς. Αυτή η διόρθωση μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας οστά που προέρχονται από τον ίδιο τον ασθενή, ή χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα υλικά, που ονομάζονται «υποκατάστατα οστών».

Υπάρχουν ασθένειες των ούλων (περιοδοντική), εξαγωγή δοντιού, τραύμα και διάφορες φλεγμονές που προκαλούν επιδείνωση των οστών. Ως αποτέλεσμα, η απώλεια οστών μπορεί να εμφανιστεί γύρω από τα υπάρχοντα δόντια. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε μια διαδικασία μοσχεύματος οστών γύρω τους, προκειμένου να βελτιώσουμε την ενσωμάτωσή τους.
Επιπλέον, απαιτούνται οδοντικές επεμβάσεις μοσχευμάτων οστών σε περιοχές χωρίς δόντια, προκειμένου να εισαχθούν εμφυτεύματα και στεφάνες μετά. Με τη σωστή αύξηση, είναι δυνατό να διασφαλιστεί τόσο η επιθυμητή ποιότητα όσο και η ποσότητα των οστών, να πραγματοποιηθεί επιτυχής διαδικασία εμφύτευσης και να επιτευχθούν βελτιωμένα αισθητικά αποτελέσματα.
Με απλά λόγια, μπορείτε να σκεφτείτε ένα οδοντικό εμφύτευμα ως βίδα που πρέπει να βιδωθεί στον τοίχο. Όπως και η βίδα, εάν το εμφύτευμα δεν έχει θέση να αγκυρωθεί, τότε δεν θα έχει επαρκή υποστήριξη οστού και δεν θα μπορεί να ενσωματωθεί καλά.
Για αυτόν ακριβώς τον σκοπό απαιτείται ένα υποκατάστατο οστού, για την τόνωση της ανάπτυξης των οστών συμπληρώνοντας περιοχές όπου λείπει ή είναι ανεπαρκές. Ο σκοπός του υποκατάστατου των οστών είναι να λειτουργεί ως υποστηρικτική πλατφόρμα ή ως ικρίωμα, που θα επιτρέψει την κατασκευή οστών σε μια περιοχή όπου υπάρχει οστική ανεπάρκεια, εντός περιόδου αρκετών μηνών.
Το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από το συγκεκριμένο υποκατάστατο οστού που χρησιμοποιείται και θα έχει ως συνέπεια είτε το υποκατάστατο οστού να παραμένει στη θέση του μοσχεύματος για κάποιο χρονικό διάστημα ή να απορροφηθεί και να εξαφανισθεί το υποκατάστατο οστού ενώ ταυτόχρονα αντικαθίσταται από το οστό του ασθενούς. Αυτή η διαδικασία απορρόφησης, εξαφάνισης και αντικατάστασης ονομάζεται αναγέννηση των οστών.
Υπάρχουν διάφορες πηγές υποκατάστατων οστών, συμπεριλαμβανομένων των υποκατάστατων οστών από ανθρώπινη προέλευση (που προέρχονται από ανθρώπινα πτώματα και διατίθενται στο εμπόριο μέσω οστών και ιστών), από διάφορες ζωικές πηγές ή από συνθετικά υλικά, τα οποία παράγονται εργαστηριακά και όχι από ζωντανή προέλευση . Το Bond Apatite ™ και το 3D Bond ™ είναι υποκατάστατα οστών που κατασκευάζονται από την Augma Biomaterials και βασίζονται στο διφασικό θειϊκό ασβέστιο.
Αυτό το ορυκτό απορροφάται εντελώς και αντικαθίσταται με το οστό του ασθενούς. Το υλικό λειτουργεί ως ικρίωμα για την κατασκευή του νέου οστού και εξαφανίζεται εντελώς καθώς ανοικοδομείται. Αυτό σημαίνει ότι το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι η τέλεια αναγέννηση των οστών, κάτι που μοιάζει περισσότερο με τη χρήση των οστών του ίδιου του ασθενούς, αλλά χωρίς τις πρόσθετες χειρουργικές επεμβάσεις και παρενέργειες.
Η οδοντική διαδικασία του οστικού μοσχεύματος διαρκεί 45-90 λεπτά και εκτελείται στην κλινική του οδοντιάτρου σας. Η αρχική περίοδος ανάρρωσης διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες. Ακολουθώντας τη διαδικασία του μοσχεύματος των οστών, ο χρόνος αναμονής έως ότου ληφθεί μια στερεή οστική μάζα είναι μεταξύ 3-6 μηνών, στις περισσότερες κλινικές περιπτώσεις. Οι περιπτώσεις στις οποίες ο χρόνος αναμονής είναι μεγαλύτερος είναι όταν πραγματοποιείται διαδικασία ανύψωσης κόλπων ή όταν υπάρχει εκτεταμένη οστική ανεπάρκεια.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο χρόνος αναμονής είναι τουλάχιστον 5-6 μήνες. Ο χρόνος ανάκτησης εξαρτάται επίσης από τον τύπο του υποκατάστατου οστού που χρησιμοποιείται, την πολυπλοκότητα της διαδικασίας εμβολιασμού και τη θέση της μεταμόσχευσης στο στόμα (άνω ή κάτω γνάθο).
Το θειϊκό ασβέστιο είναι ένα φυσικό μέταλλο που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο των οστών. Το θειϊκό ασβέστιο που χρησιμοποιείται στον ιατρικό τομέα έχει μακρά ιστορία χρήσης στην αύξηση των οστών. Για πάνω από 120 χρόνια, αυτό το υλικό χρησιμοποιείται στην ορθοπεδική, πλαστική χειρουργική, στοματική και γναθοπροσωπική χειρουργική και είναι από τις πιο εκτεταμένες έρευνες και τεκμηριωμένες ουσίες που υπάρχουν.
Το θειϊκό ασβέστιο είναι γνωστό για τις εξαιρετικές του ιδιότητες ως υποκατάστατο των οστών και για την ενθάρρυνση του σχηματισμού των οστών. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης, το υλικό απορροφάται και αντικαθίσταται πλήρως από το οστό του ίδιου του ασθενούς, χωρίς να αφήνει καθόλου υπόλειμμα.

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΜΒΡΑΝΗ

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Βίντεο

Κλείστε ραντεβού